Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е

...
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е
Коментари Харесай

Росен Желязков е на официално посещение в Азербайджан

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е на публично посещаване в Република Азербайджан. Визитата е по покана на ръководителя на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент) проф. доктор Сахиба Гафарова, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Двамата ще проведат среща на „ четири очи “, след която ще стартират пленарните диалози сред представителите на парламентите на България и Азербайджан. Росен Желязков ще се подпише в почетната книга за публични посетители на азербайджанския Милли Меджлис.

В началото на визитата ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще отдадат респект пред паметта на националния водач Гейдар Алиев в Алеята на достойнството. Предвижда се по-късно народните представители да положат и венец в Алеята на мъчениците, оповестиха още от пресцентъра на Народното събрание.

По време на формалното посещаване в Баку ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва и с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев.

В състава на българската делегация са народните представители от Групата за другарство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС), ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид (ДПС) и депутатите Ангел Георгиев („ Възраждане “), Драгомир Стойнев („ Българска социалистическа партия за България “ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов („ ИТН “).


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР